Hästivalen närmar sig

För ett drygt år sedan arbetade jag med frågan om hur hästens ställning i Skara skulle stärkas. Skara är redan en bra kommun för hästar, hästägare och hästföretagare, men vi ville inte nöja oss där. I projektet Skara hästland samlades professionella och amatörer, travfolk och folk från olika ridgrenar. Navet för det hela var Axevalla travbana och Skaraortens ryttarförenings anläggning Skålltorp – som lämpligtvis nog ligger vägg i vägg. Vår tanke var att undvika att skapa en infrastruktur och hoppas att verksamheten skulle växa i den. Istället skulle vi generera verksamhet som på sikt skulle kräva större och bättre anläggningar. Då föddes idén med Hästivalen i min hjärna. Jag var för många år sedan aktiv i föreningen Mantorpsryttarna. Där drev vi varje år en stor tävling på travbanan i Mantorp. Det fanns klasser upp till och med Lätt A i hoppning och dressyr för såväl ponny som häst. Det var så roligt! Alla ville komma dit, sova över, tävla och träffa andra. Något sådant ville jag skapa – fast kanske inte med tävling som grund. Tävlingar finns det ju gott om på andra ställen, utan mer som de kräftridläger jag brukar ha hemma. Där man tar med sig sin häst, tränar, tittar på andra som tränar, provar någon ny gren och pratar häst nätterna igenom. Fast i kolossalformat då. En ansökan till LEADER skrevs – och beviljades genast. Entusiasmen för projektet var stort. Och på rekordtid har ett gäng eldsjälar med projektledaren Anna Nyberg i spetsen fört det hela från pappret till verkligheten. Själv kommer jag att hålla i en workshop om foderstatsberäkningar på fredagen. Tyvärr kan jag inte ta med mig någon häst, men jag hoppas kunna hyra en så jag kan delta uppsuttet på något sätt också. Och så kommer jag lyssna på föreläsningar, titta på clinics och njuta av alla andra som har roligt tillsammans med sina hästar.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>